Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902972 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Moderním trendem v cereální technologii je širší využití mouk z pekařsky dosud méně významných obilovin (ječmen, oves, špalda i žito). Důraz se zároveň klade na mouky s vysokým obsahem vlákniny, případně celozrnné mouky. V rámci experimentu byly zkoumány vzorky mouk vyrobených jak standardními, tak speciálními mlýnskými postupy. Byl analyzován soubor ječných, žitných a ovesných mouk s ohledem na kvalitu a obsah škrobu (poškozené a nepoškozené škrobové granule) a na složky vlákniny. Sledován byl vliv těchto faktorů na pekařské vlastnosti a jakost finálního výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison grinding effects on structure and properties of flour

  • Popis výsledku anglicky

    Modern trend in cereal technology is to use wholemeal flour with high fibre and less damaged starch. The aim of the study was to analyse set of rye, barley and oat flours with respect of damaged starch determination and fibre components. The flour quality obtained by traditional and modern milling way of the cereals was compared. The effect of the milling way on bakery quality was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-968-6

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    138-140

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku