Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902972" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porovnání účinků mletí na strukturu a vlastnosti mouk
Popis výsledku v původním jazyce
Moderním trendem v cereální technologii je širší využití mouk z pekařsky dosud méně významných obilovin (ječmen, oves, špalda i žito). Důraz se zároveň klade na mouky s vysokým obsahem vlákniny, případně celozrnné mouky. V rámci experimentu byly zkoumány vzorky mouk vyrobených jak standardními, tak speciálními mlýnskými postupy. Byl analyzován soubor ječných, žitných a ovesných mouk s ohledem na kvalitu a obsah škrobu (poškozené a nepoškozené škrobové granule) a na složky vlákniny. Sledován byl vliv těchto faktorů na pekařské vlastnosti a jakost finálního výrobku.
Název v anglickém jazyce
Comparison grinding effects on structure and properties of flour
Popis výsledku anglicky
Modern trend in cereal technology is to use wholemeal flour with high fibre and less damaged starch. The aim of the study was to analyse set of rye, barley and oat flours with respect of damaged starch determination and fibre components. The flour quality obtained by traditional and modern milling way of the cereals was compared. The effect of the milling way on bakery quality was evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
138-140
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—