Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku atriční pšeničné mouky na jakost toustového chleba

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914492" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914492 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku atriční pšeničné mouky na jakost toustového chleba

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společný výzkumný projekt VŠCHT Praha, ČZU Praha - Suchdol a průmyslového mlýna Herber s.r.o. se zaměřil na zhodnocení kvality atriční mouky s ohledem na charakterizaci poškozeného škrobu v této mouce. Další etapou vývoje se stalo testování potencionálního využití atriční mouky v pekárenském průmyslu. Pro vzorek atriční mouky se realizovala řada analytických a reologických stanovení. Pro směs atriční mouky a komerční pšeničné mouky T530 byla provedena reologické měření. S ohledem na specifický způsob mletí pšenice a předpokládanou kvalitu atriční mouky se zkoušky zaměřily zejména na posouzení kvality škrobu.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of the addition of attrition wheat flour on toast bread quality

  • Popis výsledku anglicky

    Cooperative research project of UCT Prague, CULS Praha - Suchdol and industrial mill Herber s.r.o. was focused on the evaluation of the quality of the wheat flour with regard to the characterization of damaged starch in this flour. Further stage of development has been the testing of the potential use of atrial flour in the bakery industry. A range of analytical and rheological determinations were performed for the atrial flour sample. A rheological measurement was performed for the mixture of atrial flour and commercial wheat flour T530 type. With regard to the specific method of milling wheat and anticipated attrition flour quality tests focused mainly on assessing the quality of starch.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2017

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus