Effects of ampicilin and vancomycin on Staphylococcus aureus biofilms
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898396" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898396 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/119577.pdf" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/119577.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of ampicilin and vancomycin on Staphylococcus aureus biofilms
Popis výsledku v původním jazyce
The collection of 23 coagulase positive Staphylococcus aureus strains isolated mainly from food in the Czech Republic were tested on the ability to form biofilms in the presence of ampicilin and vancomycin. The antimicrobial sensitivity (16 antibiotics)was determined in all strains by the standard disc diffusion method on Mueller-Hinton agar plates (NCCLS). The resistence to ampicilin was found in 16 strains (69.5%), all strains were susceptible to vancomycin. The formation of biofilm was conducted in96-well, polystyrene microtiter plates COSTAR 3797 in tryptic soy broth (TSB) with 1% glucose for 2424 h at 30oC. Staining with crystal violet (0.1%) was used for biofilm quantification. Ampicillin( 0.5, 2,and 4 mg/l) and vancomycin ( 32, 64 and 128 mg/l) were added: (i) direct addition of the agent to the well at zero time, (ii) after 24 h to washed well, (iii) after 24 h directly to the well with cell suspension. The tested types of ampicilin treatment did not confirm the impact to res
Název v anglickém jazyce
Effects of ampicilin and vancomycin on Staphylococcus aureus biofilms
Popis výsledku anglicky
The collection of 23 coagulase positive Staphylococcus aureus strains isolated mainly from food in the Czech Republic were tested on the ability to form biofilms in the presence of ampicilin and vancomycin. The antimicrobial sensitivity (16 antibiotics)was determined in all strains by the standard disc diffusion method on Mueller-Hinton agar plates (NCCLS). The resistence to ampicilin was found in 16 strains (69.5%), all strains were susceptible to vancomycin. The formation of biofilm was conducted in96-well, polystyrene microtiter plates COSTAR 3797 in tryptic soy broth (TSB) with 1% glucose for 2424 h at 30oC. Staining with crystal violet (0.1%) was used for biofilm quantification. Ampicillin( 0.5, 2,and 4 mg/l) and vancomycin ( 32, 64 and 128 mg/l) were added: (i) direct addition of the agent to the well at zero time, (ii) after 24 h to washed well, (iii) after 24 h directly to the well with cell suspension. The tested types of ampicilin treatment did not confirm the impact to res
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
137-144
Kód UT WoS článku
000335282200004
EID výsledku v databázi Scopus
—