Evaluation of wheat/non-traditional flour composites
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899106" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899106 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of wheat/non-traditional flour composites
Popis výsledku v původním jazyce
Six non-traditional flour types changed blend chemical composition according to botanical origin and added level (low, high). Amaranth or lupine improved protein content about 20% at least. Lupine also contributed to dietary fibre rise (ca 8%). Hemp samples enhanced wheat flour blend by minerals (from 1.16% to 1.98%). Tested samples were distinguished by principal component analysis. Volume and shape of laboratory prepared bread were modified in dependence on the type and added amount of alternative material.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of wheat/non-traditional flour composites
Popis výsledku anglicky
Six non-traditional flour types changed blend chemical composition according to botanical origin and added level (low, high). Amaranth or lupine improved protein content about 20% at least. Lupine also contributed to dietary fibre rise (ca 8%). Hemp samples enhanced wheat flour blend by minerals (from 1.16% to 1.98%). Tested samples were distinguished by principal component analysis. Volume and shape of laboratory prepared bread were modified in dependence on the type and added amount of alternative material.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
288-295
Kód UT WoS článku
000338755800012
EID výsledku v databázi Scopus
—