Technological quality and nutrition benefit of different flour composites
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918991" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918991 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.maso-international.cz/download/67_70_012019.pdf" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/download/67_70_012019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Technological quality and nutrition benefit of different flour composites
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this article was to examine samples of wheat flour fortified with non-traditional commercial grain from the nutritional point of view. Amaranth, quinoa, lupine, teff and chia were used for wheat flour fortification in lower and higher addition. Samples with amaranth and lupine flour showed the best improvement in terms of protein content (in range between 21.1 and 26.0%). The highest total dietary fibre was found in lupine composites (7.1 and 9.8%). All examined seeds could be recommended for wheat flour fortification in terms of nutritional improvement.
Název v anglickém jazyce
Technological quality and nutrition benefit of different flour composites
Popis výsledku anglicky
The aim of this article was to examine samples of wheat flour fortified with non-traditional commercial grain from the nutritional point of view. Amaranth, quinoa, lupine, teff and chia were used for wheat flour fortification in lower and higher addition. Samples with amaranth and lupine flour showed the best improvement in terms of protein content (in range between 21.1 and 26.0%). The highest total dietary fibre was found in lupine composites (7.1 and 9.8%). All examined seeds could be recommended for wheat flour fortification in terms of nutritional improvement.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
2019
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
51-56
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—