Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technological quality and nutrition benefit of different flour composites

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918991" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918991 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso-international.cz/download/67_70_012019.pdf" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/download/67_70_012019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Technological quality and nutrition benefit of different flour composites

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this article was to examine samples of wheat flour fortified with non-traditional commercial grain from the nutritional point of view. Amaranth, quinoa, lupine, teff and chia were used for wheat flour fortification in lower and higher addition. Samples with amaranth and lupine flour showed the best improvement in terms of protein content (in range between 21.1 and 26.0%). The highest total dietary fibre was found in lupine composites (7.1 and 9.8%). All examined seeds could be recommended for wheat flour fortification in terms of nutritional improvement.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological quality and nutrition benefit of different flour composites

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this article was to examine samples of wheat flour fortified with non-traditional commercial grain from the nutritional point of view. Amaranth, quinoa, lupine, teff and chia were used for wheat flour fortification in lower and higher addition. Samples with amaranth and lupine flour showed the best improvement in terms of protein content (in range between 21.1 and 26.0%). The highest total dietary fibre was found in lupine composites (7.1 and 9.8%). All examined seeds could be recommended for wheat flour fortification in terms of nutritional improvement.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2019

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    51-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus