Produkce enzymatických hydrolyzátů z pšeničné mouky a lihovarských výpalků a jejich fermentace pomocí bakterií mléčného a propionového kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43898216" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43898216 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkce enzymatických hydrolyzátů z pšeničné mouky a lihovarských výpalků a jejich fermentace pomocí bakterií mléčného a propionového kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
Byl optimalizován process pro produkci organických kyselin z odpadních surovin. Prvním krokem technologie je enzymová hydrolýza surovin vhodnými komerčními enzymy, následuje zaokování vhodnými bakteriálními kmeny a vsádková kultivace s cílem produkovat kyselinu mléčnou a/nebo propionovou.
Název v anglickém jazyce
Production of enzymatic hydrolyzates of wheat flour and stillage and its fermentation using lactic and propionic bacteria
Popis výsledku anglicky
Process for production of organic acids from wastes was optimized. Firstly, the materials were decomposed using commercial enzymatic preparations. The hydrolysis was followed by the batch fermentation for production of lactic and/or propionic acids.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
34
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
Pardubické výzkumné centrum TVL,s.r.o.; Pardubice
Verze
—