Biotransformations and biological activities of hop flavonoids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43898480" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43898480 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2015.02.009" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2015.02.009</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.biotechadv.2015.02.009" target="_blank" >10.1016/j.biotechadv.2015.02.009</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biotransformations and biological activities of hop flavonoids
Popis výsledku v původním jazyce
Female hop cones are used extensively in the brewing industry, but there is now increasing interest in possible uses of hops for non-brewing purposes, especially in the pharmaceutical industry. Among pharmaceutically important compounds from hops are flavonoids, having proven anticarcinogenic, antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory and estrogenic effects. In this review we aim to present current knowledge on the biotransformation of flavonoids from hop cones with respect to products, catalysis and conversion. A list of microbial enzymatic reactions associated with gastrointestinal microbiota is presented. A comparative analysis of the biological activities of hop flavonoids and their biotransformation products is described, indicating where further research has potential for applications in the pharmaceutical industry.
Název v anglickém jazyce
Biotransformations and biological activities of hop flavonoids
Popis výsledku anglicky
Female hop cones are used extensively in the brewing industry, but there is now increasing interest in possible uses of hops for non-brewing purposes, especially in the pharmaceutical industry. Among pharmaceutically important compounds from hops are flavonoids, having proven anticarcinogenic, antioxidant, antimicrobial, anti-inflammatory and estrogenic effects. In this review we aim to present current knowledge on the biotransformation of flavonoids from hop cones with respect to products, catalysis and conversion. A list of microbial enzymatic reactions associated with gastrointestinal microbiota is presented. A comparative analysis of the biological activities of hop flavonoids and their biotransformation products is described, indicating where further research has potential for applications in the pharmaceutical industry.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biotechnology Advances
ISSN
0734-9750
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
27
Strana od-do
1063-1090
Kód UT WoS článku
000362380100006
EID výsledku v databázi Scopus
—