Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899408" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899408 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Fruta Podivín, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály (obalový materiál). Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces výroby ovocných pomazánek a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizikaspojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Společnost díky inovaci začala vyrábět řadu nových produktů s delší dobou údržnosti se sníženým rizikem kontaminace jak mikrobiální, chemické, tak fyzikální.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimizing technology of production of jams and fruit spreads with higher levels of nutritionally important substances and sensory

  • Popis výsledku anglicky

    Project innovations designed in collaboration with Fruta Podivín, Inc. (2013-2015). The result of the project was the installation of new technology for optimizing production processes and production materials (packaging material). New procedures and materials allow shorten the technological process of production of fruit spreads, leading to maintain the high quality standard and also reduce the possibility of contamination by physical, microbiological and chemical agents, thereby reducing the possibility of potential health risks associated with consumption of contaminated products. Through innovation Company began to manufacture a range of new products with a longer shelf-life of reduced risk of contamination as microbial, chemical, and physical.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    138

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    VŠCHT Praha; Fruta Podivín, a.s

  • Verze