Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899408" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899408 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Optimalizace technologie výroby džemů a ovocných pomazánek s vyšším obsahem nutričně a senzoricky významných látek
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Fruta Podivín, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály (obalový materiál). Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces výroby ovocných pomazánek a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizikaspojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Společnost díky inovaci začala vyrábět řadu nových produktů s delší dobou údržnosti se sníženým rizikem kontaminace jak mikrobiální, chemické, tak fyzikální.
Název v anglickém jazyce
Optimizing technology of production of jams and fruit spreads with higher levels of nutritionally important substances and sensory
Popis výsledku anglicky
Project innovations designed in collaboration with Fruta Podivín, Inc. (2013-2015). The result of the project was the installation of new technology for optimizing production processes and production materials (packaging material). New procedures and materials allow shorten the technological process of production of fruit spreads, leading to maintain the high quality standard and also reduce the possibility of contamination by physical, microbiological and chemical agents, thereby reducing the possibility of potential health risks associated with consumption of contaminated products. Through innovation Company began to manufacture a range of new products with a longer shelf-life of reduced risk of contamination as microbial, chemical, and physical.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
138
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
VŠCHT Praha; Fruta Podivín, a.s
Verze
—