Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentation of soymilk by yoghurt and bifidobacteria strains

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899625" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899625 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=33&type=volume#No" target="_blank" >http://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?volume=33&type=volume#No</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/115/2015-CJFS" target="_blank" >10.17221/115/2015-CJFS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fermentation of soymilk by yoghurt and bifidobacteria strains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Soy and milk based products fermented by yoghurt culture YC-381 alone or in combination with two probiotic cultures (Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB 12 and Bifidobacterium bifidum CCDM 94) were prepared. Bacteria growth, the amount of lactic acid, acetic acid and acetaldehyde were compared after 16 h of fermentation at 37 oC. The changes of isoflavones concentrations were also monitored in soy products. The growth of Streptococcus thermophilus and bifidobacteria was similar in both media, butLactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus showed better growth in milk. Titratable acidity and concentration of acids were consistently higher in cow milk than in soymilk at the end of fermentation. Bifidobacteria compared to yoghurt culture were onlyable to acidify the media to half values. Comparing bifidobacteria strains, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB 12 exhibited better ability to acidify milk. The strain Bifidobacterium bifidum CCDM 94 was able to release of 6.90 mg/1

  • Název v anglickém jazyce

    Fermentation of soymilk by yoghurt and bifidobacteria strains

  • Popis výsledku anglicky

    Soy and milk based products fermented by yoghurt culture YC-381 alone or in combination with two probiotic cultures (Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB 12 and Bifidobacterium bifidum CCDM 94) were prepared. Bacteria growth, the amount of lactic acid, acetic acid and acetaldehyde were compared after 16 h of fermentation at 37 oC. The changes of isoflavones concentrations were also monitored in soy products. The growth of Streptococcus thermophilus and bifidobacteria was similar in both media, butLactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus showed better growth in milk. Titratable acidity and concentration of acids were consistently higher in cow milk than in soymilk at the end of fermentation. Bifidobacteria compared to yoghurt culture were onlyable to acidify the media to half values. Comparing bifidobacteria strains, Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB 12 exhibited better ability to acidify milk. The strain Bifidobacterium bifidum CCDM 94 was able to release of 6.90 mg/1

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    313-319

  • Kód UT WoS článku

    000359009500004

  • EID výsledku v databázi Scopus