Hvozdění zeleného sladu a pražení sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900206" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900206 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/15:43900206
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hvozdění zeleného sladu a pražení sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola popisuje sušení sladu. První část se zabývá fyzikálními základy procesu, dále jsou popsány chemické změny sladu, ke kterým dochází během sušení. Druhá část kapitoly se zabývá technologií procesu a popisuje typy sušáren a možnosti kontroly procesu.
Název v anglickém jazyce
Kilning and roasting of green malt
Popis výsledku anglicky
The chapter describes the process of malt drying (kilning, roasting). The first part is focused on the physical theory of kilning; further the chemical changes of malt are described. The second part of the chapter is focused on the technology of kilning(kiln types, kilning control and process analysis).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sladařství. Teorie a praxe výroby sladu.
ISBN
978-80-87109-47-2
Počet stran výsledku
47
Strana od-do
305-352
Počet stran knihy
626
Název nakladatele
Havlíček Brain Team
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—