Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hvozdění zeleného sladu a pražení sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F23%3A43928186" target="_blank" >RIV/60461373:22330/23:43928186 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/23:43928186

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hvozdění zeleného sladu a pražení sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola pojednává o procesu hvozdění a pražení sladu. Tato operace je závěrečnou operací výroby sladu. Podle průběhu teplotní křivky v čase a stupni domočení se liší výroba světlého a tmavého sladu. Slady karamelové a pražené se vyrábí v pražícím bubnu. Proces hvozdění a pražení sladu je velmi podrobně popsán s dokumentací teoretických základů daného procesu, popisem a obrázky používaného zařízení, provozní a laboratorní kontroly.

  • Název v anglickém jazyce

    Kilning of green malt and roasting of malt

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter deals with the process of malting and roasting. This operation is the final operation in the production of malt. The production of light and dark malt differs according to the time course of the temperature curve and the degree of steeping. Caramel and roasted malts are produced in a roasting drum. The kilning and roasting process is described in great detail with documentation of the theoretical basis of the process, descriptions and pictures of the equipment used, operational and laboratory controls.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Sladařství – teorie a praxe výroby sladu, druhé doplněné a upravené vydání

  • ISBN

    978-80-87109-73-1

  • Počet stran výsledku

    48

  • Strana od-do

    268-315

  • Počet stran knihy

    568

  • Název nakladatele

    Havlíček Brain Team

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly