Vznik těkavých karbonylovýc sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900554" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900554 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vznik těkavých karbonylovýc sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování
Popis výsledku v původním jazyce
Fritování je velmi častým procesem tepelné úpravy bramborových hranolků nejen v českých domácnostech. Mezi nejpoužívanější oleje pro tuto přípravu hranolků stále patří olej slunečnicový. Ne vždy je ale používán tak, aby nedocházelo k nežádoucím změnám při skladování nebo při úpravě pokrmů. Cílem této práce bylo sledovat množství vznikajících karbonylových sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování a simulovat tak podmínky domácího fritování.
Název v anglickém jazyce
Formation of volatile carbonyl compounds of fries under repeated frying
Popis výsledku anglicky
Frying is a very common process of cooking French fries, not only in Czech households. Among the most widely used oil for the preparation of French fries still include sunflower oil. Not always but is used so as to avoid undesirable changes during storage or food preparation. The aim of this study was to monitor the amount of carbonyl compounds in emerging fries with repeated frying and simulate conditions for home cooking.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z 53. mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-76-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
116-119
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Žďár nad Sázavou
Datum konání akce
13. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—