Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vznik těkavých karbonylovýc sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900554" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900554 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vznik těkavých karbonylovýc sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fritování je velmi častým procesem tepelné úpravy bramborových hranolků nejen v českých domácnostech. Mezi nejpoužívanější oleje pro tuto přípravu hranolků stále patří olej slunečnicový. Ne vždy je ale používán tak, aby nedocházelo k nežádoucím změnám při skladování nebo při úpravě pokrmů. Cílem této práce bylo sledovat množství vznikajících karbonylových sloučenin v hranolcích při opakovaném fritování a simulovat tak podmínky domácího fritování.

  • Název v anglickém jazyce

    Formation of volatile carbonyl compounds of fries under repeated frying

  • Popis výsledku anglicky

    Frying is a very common process of cooking French fries, not only in Czech households. Among the most widely used oil for the preparation of French fries still include sunflower oil. Not always but is used so as to avoid undesirable changes during storage or food preparation. The aim of this study was to monitor the amount of carbonyl compounds in emerging fries with repeated frying and simulate conditions for home cooking.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek z 53. mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-76-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    116-119

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Žďár nad Sázavou

  • Datum konání akce

    13. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku