Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inovace technologie trvanlivých mléčných výrobků.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900768" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900768 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Inovace technologie trvanlivých mléčných výrobků.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Mlékárna Pragolaktos, a.s (2014 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující výrobu trvanlivého mlékja s nízkým obsahem laktosy a optimalizaci produkce trvanlivých mléčných výrobků. Bylo provedeno zhodnocení současného stavu výroby a jakosti stávajících výrobků a posouzení navrhovaných změn v technologii, vyhodnocení vlivu kvality vstupní suroviny na korekci provozních podmínek technologie a vyhodnocení zatíženosti technologických odpadních vod. Hlavním výsledkem projektu byl vývoj nových výrobků s modifikovaným složením mléka s využitím aseptického dávkování komponent a jejich zavádení do výroby.

  • Název v anglickém jazyce

    Innovation of technology of long life milk products.

  • Popis výsledku anglicky

    Innovation project solved in cooperation with Mlékárna Pragolaktos, a.s. (2014-2015). The instalation of new technology long life milk with low lactose content and the optimization of long life milk products technology were the main results of the project. The evaluation of the current state of production and quality of existing products and assessment of the proposed changes in technology, the evaluation of impact of quality feedstock to the correct operating conditions of technology and the evaluationworkload technological wastewater were performed. The main result of the project was the development of new products with modified milk composition using aseptic dosing of components and their introduction into production.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    78

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Mlékárna Pragolaktos, a.s.

  • Verze