Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výroba nových druhů sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900789" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900789 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výroba nových druhů sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností TAURUS družstvo. (2013 - 2015). Výsledkem projektu je nová sýrárna s instalovanou technbologií na výrobu sýrů typu Gruyére a Appenzeller. V rámci spolupráce byl vypracován projekt technologie, provedenvýběr dodavatele zařízení, navržené technologie byly posouzeny z hlediska bezpečnosti výrobků a požadavků systémů řízení jakosti. Byla hodnocena jakost suroviny pro výrobu sýrů. V rámci poloprovozních zkoušek byl proveden výběr vhodných kultur a syřidela ověřeny podmínky výroby a.zrání. Byl rovněž navržen system HACCP..

  • Název v anglickém jazyce

    Production of new types of high scald cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    Innovation project solved in cooperation with TAURUS farm cooperative (2013-2015). The main result of project is new cheese factory with instaled technology for production of cheeses type Gruyére and Appenzeller. The layout of technology was made duringcooperation, the supplier of machinery was selected, the proposed technology was evaluated from the point of view of health safety and needs of quality control system. The quality of raw milk and its suitability for cheese production. The verification ofthe production conditions and the selection of appropriate starters and rennets were performed and conditions for production and ripening of cheeses were proved during pilot plant test. HACCP system for new cheese factory was proposed.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    77

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Taurus, družstvo

  • Verze