Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43901773" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43901773 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The model for process parameters, resistant starch content (RS) and sensory properties of maize extrudates presented in the journal Starch(1) was verified by new experiments with an enlarged scope of variables. New equations are in the following forms: ln p = 18.0993 - 0.11186*W + 0.002924*W-2 - 0.24026*t(3) + 0.001094*t(3)(2) + 0.015903*R/W; RS = 12.37 - 0.20233*t(3) + 0.00093*t(3)(2) - 0.05524*R-D - 0.00251*p. The addition of Nutriose lowered pressure due to lower MW, but added amylose resulted contrastingly in higher pressure than that which had been calculated. RS values of extrudates with added amylose to input material are +4 % wt. The new equations for expansion ratio and stress-at-break: ER = 0.886 - 0.54707*W + 0.040284*W-2 - 0.00096*W-3+ 0.023813*t(3) + 0.002083*t(4) + 0.000963*p; ln sigma = 6.625362 + 0.061011*W - 0.02671*t(3) - 0.00982*t(4) - 0.88034*ER.

  • Název v anglickém jazyce

    PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION

  • Popis výsledku anglicky

    The model for process parameters, resistant starch content (RS) and sensory properties of maize extrudates presented in the journal Starch(1) was verified by new experiments with an enlarged scope of variables. New equations are in the following forms: ln p = 18.0993 - 0.11186*W + 0.002924*W-2 - 0.24026*t(3) + 0.001094*t(3)(2) + 0.015903*R/W; RS = 12.37 - 0.20233*t(3) + 0.00093*t(3)(2) - 0.05524*R-D - 0.00251*p. The addition of Nutriose lowered pressure due to lower MW, but added amylose resulted contrastingly in higher pressure than that which had been calculated. RS values of extrudates with added amylose to input material are +4 % wt. The new equations for expansion ratio and stress-at-break: ER = 0.886 - 0.54707*W + 0.040284*W-2 - 0.00096*W-3+ 0.023813*t(3) + 0.002083*t(4) + 0.000963*p; ln sigma = 6.625362 + 0.061011*W - 0.02671*t(3) - 0.00982*t(4) - 0.88034*ER.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-85-2

  • ISSN

    2336-6796

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    178-182

  • Název nakladatele

    Czech Chemical Society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    7. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000371646000043