PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43901773" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43901773 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION
Popis výsledku v původním jazyce
The model for process parameters, resistant starch content (RS) and sensory properties of maize extrudates presented in the journal Starch(1) was verified by new experiments with an enlarged scope of variables. New equations are in the following forms: ln p = 18.0993 - 0.11186*W + 0.002924*W-2 - 0.24026*t(3) + 0.001094*t(3)(2) + 0.015903*R/W; RS = 12.37 - 0.20233*t(3) + 0.00093*t(3)(2) - 0.05524*R-D - 0.00251*p. The addition of Nutriose lowered pressure due to lower MW, but added amylose resulted contrastingly in higher pressure than that which had been calculated. RS values of extrudates with added amylose to input material are +4 % wt. The new equations for expansion ratio and stress-at-break: ER = 0.886 - 0.54707*W + 0.040284*W-2 - 0.00096*W-3+ 0.023813*t(3) + 0.002083*t(4) + 0.000963*p; ln sigma = 6.625362 + 0.061011*W - 0.02671*t(3) - 0.00982*t(4) - 0.88034*ER.
Název v anglickém jazyce
PROCESS PARAMETERS, RESISTANT STARCH CONTENT AND SENSORY PROPERTIES OF EXTRUDATES PREPARED FROM MAIZE GRITS WITH OR WITHOUT AMYLOSE ADDITION
Popis výsledku anglicky
The model for process parameters, resistant starch content (RS) and sensory properties of maize extrudates presented in the journal Starch(1) was verified by new experiments with an enlarged scope of variables. New equations are in the following forms: ln p = 18.0993 - 0.11186*W + 0.002924*W-2 - 0.24026*t(3) + 0.001094*t(3)(2) + 0.015903*R/W; RS = 12.37 - 0.20233*t(3) + 0.00093*t(3)(2) - 0.05524*R-D - 0.00251*p. The addition of Nutriose lowered pressure due to lower MW, but added amylose resulted contrastingly in higher pressure than that which had been calculated. RS values of extrudates with added amylose to input material are +4 % wt. The new equations for expansion ratio and stress-at-break: ER = 0.886 - 0.54707*W + 0.040284*W-2 - 0.00096*W-3+ 0.023813*t(3) + 0.002083*t(4) + 0.000963*p; ln sigma = 6.625362 + 0.061011*W - 0.02671*t(3) - 0.00982*t(4) - 0.88034*ER.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-85-2
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
178-182
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
7. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000371646000043