Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přírodní přídatné látky v masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901787" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901787 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přírodní přídatné látky v masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alternativou k dosud užívaným přídatným látkám, přidávaným z různých důvodů do masných výrobků a většinou označovaným E kódy, mohou být v některých případech přírodní přídatné látky. Extrakty z rostlin a koření lze použít jako vhodný zdroj barviv, antimikrobních látek i antioxidantů, je však nutné důkladně prozkoumat všechny aspekty jejich využití - technologické, organoleptické, zdravotní, nutriční, ekonomické i ekologické.

  • Název v anglickém jazyce

    Natural aditives in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Alternative to the currently used additives, for various reasons added to meat products and usually labeled by E codes E, may be in some cases, natural additives. Extracts of herbs and spices can be used as a source of colorants, preservatives and antioxidant, however it is necessary to thoroughly examine all aspects of their use - technological, organoleptic, health, nutritional, economic and ecological.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    42-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus