Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F17%3A00481107" target="_blank" >RIV/67985858:_____/17:00481107 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=tjr7l8nOsUo</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Máme se bát éček?. Přednáška v rámci akce AV ČR, v. v. i. Týden vědy a techniky, 6.-10.11.2017

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Éčko je označení potravinářského aditiva, které je do pokrmů přidáno za účelem docílení lepších senzorických vlastností (chutě, vůně, vzhledu, konzistence), zajištění zdravotní nezávadnosti, či je schopno příznivě ovlivňovat vlastnosti potraviny při výrobě, úpravě, balení, přepravě nebo skladování. Všechna aditiva jsou značena pomocí E-kódu, což umožňuje jejich identifikaci. V rámci přednášky bylo vyhodnoceno použití jednotlivých aditiv, jejich vliv na lidský organismus i účelnost jejich použití.

  • Název v anglickém jazyce

    Are we afraid of Food Additives?

  • Popis výsledku anglicky

    E-additive is a designation of a food additive which is added to foods in order to obtain better sensor properties (taste, smell, appearance, consistency), to ensure the health of the food, or to be able to favorably affect the properties of the food in the manufacture, processing, packaging, transport or storage. All additives are labeled with E-code, which allows them to be identified. In the course of the lecture the use of individual additives, their influence on the human organism and the effectiveness of their use were evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20101 - Civil engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE01020080" target="_blank" >TE01020080: Centrum kompetence pro výzkum biorafinací</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů