Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Maso a masné výrobky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901791" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901791 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Maso a masné výrobky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jsou zhodnoceny technologické operace při získávání, zpracování a skladování masa a při výrobě masných výrobků s ohledem na nutriční význam. Vedle definice a složení masa je detailně probrán vliv posmrtných změn, způsobu skladování a kulinární úpravy na obsah a změny nutričně cenných složek masa. Jednotlivé operace při výrobě masných výrobků jsou dány do souvislosti s uchováním nutričně cenných složek masa v jednotlivých typech masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Technological operations in receiving, processing, and storage of meat and production of meat products are evaluated with regard to the nutritional importance. In addition to the definition and composition of the meat there is discussed in detail the effect of post mortem changes, method of storage, and culinary treatment o the content, and changes of nutritionally valuable components of the meat. The individual operations in the manufacture of meat products are put into the context with the retention of valuable nutrients of meat in different types of meat products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Výroba potravin a nutriční hodnota

  • ISBN

    978-80-7080-947-1

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    120-134

  • Počet stran knihy

    168

  • Název nakladatele

    KANAG - TISK s.r.o.

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly