Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901985" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901985 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5" target="_blank" >10.1556/066.2016.45.4.5</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese
Popis výsledku v původním jazyce
Conventional quantification of L. helveticus, in presence of other lactobacilli species, using classical plate method employing low selective media is very inaccurate. Determination of L. helveticus using quantitative PCR (qPCR) was performed in six artisanal Kazakh soft cheeses made from cow's milk or from a mixture of cow's and goat's milk. L. helveticus was quantified by species-specific qPCR, monitoring the presence of genes encoding for peptidoglycan hydrolases. Quantification of L. helveticus based on qPCR ranged from 2.6x106 to 4.1x108 CFU?g-1 according to the type of the cheese. The microflora of cheese consisted of a mixture of starter and non-starter lactic acid bacteria. ? 2016 Akadémiai Kiadó.
Název v anglickém jazyce
Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese
Popis výsledku anglicky
Conventional quantification of L. helveticus, in presence of other lactobacilli species, using classical plate method employing low selective media is very inaccurate. Determination of L. helveticus using quantitative PCR (qPCR) was performed in six artisanal Kazakh soft cheeses made from cow's milk or from a mixture of cow's and goat's milk. L. helveticus was quantified by species-specific qPCR, monitoring the presence of genes encoding for peptidoglycan hydrolases. Quantification of L. helveticus based on qPCR ranged from 2.6x106 to 4.1x108 CFU?g-1 according to the type of the cheese. The microflora of cheese consisted of a mixture of starter and non-starter lactic acid bacteria. ? 2016 Akadémiai Kiadó.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Alimentaria
ISSN
0139-3006
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
493-499
Kód UT WoS článku
000387847500005
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84994176763