Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43901985" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43901985 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1556/066.2016.45.4.5" target="_blank" >10.1556/066.2016.45.4.5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Conventional quantification of L. helveticus, in presence of other lactobacilli species, using classical plate method employing low selective media is very inaccurate. Determination of L. helveticus using quantitative PCR (qPCR) was performed in six artisanal Kazakh soft cheeses made from cow's milk or from a mixture of cow's and goat's milk. L. helveticus was quantified by species-specific qPCR, monitoring the presence of genes encoding for peptidoglycan hydrolases. Quantification of L. helveticus based on qPCR ranged from 2.6x106 to 4.1x108 CFU?g-1 according to the type of the cheese. The microflora of cheese consisted of a mixture of starter and non-starter lactic acid bacteria. ? 2016 Akadémiai Kiadó.

  • Název v anglickém jazyce

    Quantification of Lactobacillus helveticus in a mixture of lactic acid bacteria using qPCR in cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Conventional quantification of L. helveticus, in presence of other lactobacilli species, using classical plate method employing low selective media is very inaccurate. Determination of L. helveticus using quantitative PCR (qPCR) was performed in six artisanal Kazakh soft cheeses made from cow's milk or from a mixture of cow's and goat's milk. L. helveticus was quantified by species-specific qPCR, monitoring the presence of genes encoding for peptidoglycan hydrolases. Quantification of L. helveticus based on qPCR ranged from 2.6x106 to 4.1x108 CFU?g-1 according to the type of the cheese. The microflora of cheese consisted of a mixture of starter and non-starter lactic acid bacteria. ? 2016 Akadémiai Kiadó.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Alimentaria

  • ISSN

    0139-3006

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    493-499

  • Kód UT WoS článku

    000387847500005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84994176763