Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902329" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902329 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s. (2015-2016). Cílem projektu bylo zlepšení kvality produkovaného drůbežího masa díky zavedení nové technologie a následné optimalizaci postupů automatizovaného systému odchytu drůbeže, svozu a vyskladnění jatečné drůbeže. Projekt se výrazně podílel na zlepšení hygienických, veterinárních a technologických podmínek během operací, které mají klíčový význam na jakost masa. Pozitivní bylo i zlepšení podmínek pohody zvířat (welfare zvířat), na které je kladen důraz laické i odborné veřejnosti. Díky projektu se dále podařilo zlepšit systém dohledatelnosti u vyskladněné jatečné.
Název v anglickém jazyce
Developments in the reception of live poultry impact on meat quality
Popis výsledku anglicky
Project innovations designed in cooperation with Vodňanská drůbež, a.s. (2015-2016). The aim of the project was to improve the quality of produced poultry meat due to the introduction of new technology and the subsequent optimization of processes automated system for poultry capture, collection and removal of poultry for slaughter. The project has significantly contributed to the improvement of sanitary, veterinary and technological conditions during operations, which are crucial to the quality of the meat. Positive signs were also improving conditions of animal welfare (animal welfare), where the emphasis lay and professional public. Thanks to the project also succeeded in improving the traceability system have been removed at slaughter.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
15/001/16220/231/000019
Číselná identifikace
15/001/16220/231/000019
Technické parametry
Smlouva o řešení projektu "Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa"
Ekonomické parametry
Snížení ztrát při výrobě drůbežího masa úhynem a poraněním drůbeže o 2%, zlepšení kvality produkovaného drůbežího masa.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko technologická v Praza, Vodňanská drůbež, a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—