Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902561" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902561 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.
Popis výsledku v původním jazyce
16. ročník Celostátních přehlídek sýrů byl tradičně organizován Ústavem mléka, tuků a kosmetiky ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Českou společností chemickou 14. a 19. 1. 2016 v Praze. Bylo hodnoceno 53 vzorků tvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 15 výrobců.Sýry byly rozděleny do 9 kategorií a posouzeny komisemi expertů a veřejnými komisemi. Každý sýr hodnotily 2 expertní 4- 5ti členné komise, do veřejného hodnocení bylo zapojeno více než 150 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny podle chuti a vůně, konzistence a vzhledu. Zvlášť bylo hodnoceno 10 vzorků zahraničních sýrů. Další sýry byly prezentovány na doprovodné výstavě. Celostátní přehlídky sýrů doprovázela konference Mléko a sýry s odborným programem zahrnujícím 13 přednášek a 22 posterových prezentací.
Název v anglickém jazyce
Results of the 16th National Cheese Competition.
Popis výsledku anglicky
The 16th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (University of Chemistry and Technology Prague), Czech-Moravian Dairy Association and Czech Chemical Society on the 14 and 19 of January 2016 in Prague. 53 hard, semi-hard, mould, white, fresh and processed cheeses of 15 producers competed in this year's competition. Registered samples of cheeses were divided into 9 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from four or five members assessed each cheese. More than 150 evaluators worked in public commissions. The competitive cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance. Cheeses from abroad (10 samples) were evaluated separately. The results are summarized in tables. Extraordinary cheeses were presented on an exhibition within the competition. The National Cheese Competition was accompanied by a conference called "Milk and Cheeses" with a scientific programme involving 13 lectures and 22 poster presentations.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník Celostátní přehlídky sýrů 2016 - Výsledky přehlídek a sborník konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-973-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
13-19
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
20. 1. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—