Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902561" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902561 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    16. ročník Celostátních přehlídek sýrů byl tradičně organizován Ústavem mléka, tuků a kosmetiky ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Českou společností chemickou 14. a 19. 1. 2016 v Praze. Bylo hodnoceno 53 vzorků tvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 15 výrobců.Sýry byly rozděleny do 9 kategorií a posouzeny komisemi expertů a veřejnými komisemi. Každý sýr hodnotily 2 expertní 4- 5ti členné komise, do veřejného hodnocení bylo zapojeno více než 150 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny podle chuti a vůně, konzistence a vzhledu. Zvlášť bylo hodnoceno 10 vzorků zahraničních sýrů. Další sýry byly prezentovány na doprovodné výstavě. Celostátní přehlídky sýrů doprovázela konference Mléko a sýry s odborným programem zahrnujícím 13 přednášek a 22 posterových prezentací.

  • Název v anglickém jazyce

    Results of the 16th National Cheese Competition.

  • Popis výsledku anglicky

    The 16th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (University of Chemistry and Technology Prague), Czech-Moravian Dairy Association and Czech Chemical Society on the 14 and 19 of January 2016 in Prague. 53 hard, semi-hard, mould, white, fresh and processed cheeses of 15 producers competed in this year's competition. Registered samples of cheeses were divided into 9 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from four or five members assessed each cheese. More than 150 evaluators worked in public commissions. The competitive cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance. Cheeses from abroad (10 samples) were evaluated separately. The results are summarized in tables. Extraordinary cheeses were presented on an exhibition within the competition. The National Cheese Competition was accompanied by a conference called "Milk and Cheeses" with a scientific programme involving 13 lectures and 22 poster presentations.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Celostátní přehlídky sýrů 2016 - Výsledky přehlídek a sborník konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-973-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    13-19

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    20. 1. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku