Celostátní přehlídky sýrů 2018
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921471" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921471 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Popis výsledku v původním jazyce
18. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. se uskutečnil ve dnech 16. a 22. ledna 2020 v Praze. Soutěžilo 46 tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 16 výrobců. Přihlášené vzorky sýrů byly rozděleny do 6 kategorií a hodnoceny komisemi odborníků a také veřejnou komisí. Dvě komise složené z pěti členů hodnotily každý sýr. Ve veřejných komisích pracovalo téměř 200 hodnotitelů. Soutěžní sýry byly hodnoceny podle jejich chuti a vůně a jejich konzistence a vzhledu. Samostatně byly hodnoceny sýry ze zahraničí (11 vzorků ze Slovenska). Výsledky jsou shrnuty v tabulkách. V rámci přehlídek byly na výstavě představeny i další sýry. Celostátní přehlídky sýrů byly doprovázeny konferencí „Mléko a sýry“ s vědeckým programem zahrnujícím 15 přednášek a 18 posterových prezentací.
Název v anglickém jazyce
National Cheese Competition
Popis výsledku anglicky
The 18th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (University of Chemistry and Technology Prague), Czech-Moravian Dairy Association and Czech Chemical Society on the 16 and 22 of January 2020 in Prague. 46 hard, semi-hard, mould, white, fresh and processed cheeses of 16 producers competed in this year’s competition. Registered samples of cheeses were divided into 6 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from five members assessed each cheese. Nearly 200 evaluators worked in public commissions. The competitive cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance. Cheeses from abroad (11 samples from Slovakia) were evaluated separately. The results are summarized in tables. Extraordinary cheeses were presented on an exhibition within the competition. The National Cheese Competition was accompanied by a conference called „Milk and Cheeses“ with a scientific programme involving 15 lectures and 18 poster presentations.
Klasifikace
Druh
E<sub>nekrit</sub> - Výstava
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
200
Počet zahraničních účastníků
15
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce