Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Celostátní přehlídky sýrů 2024

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F24%3A43930135" target="_blank" >RIV/60461373:22330/24:43930135 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Celostátní přehlídky sýrů 2024

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na 20. ročníku Celostátních přehlídek sýrů tradičně organizovaných Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha a ČMSM se konal ve dnech 18. a 24. ledna 2024 v Praze. Bylo hodnoceno 73 tvrdých, polotvrdých, plísňových a bílých sýrů od 16 výrobců a 18 sýrů od 6 výrobců ze Slovenska. Sýry byly rozděleny do 11 kategorií a hodnoceny komisí expertů a veřejnou komisí. Každý sýr hodnotily 2 tříčlenné komise expertů. Veřejné komise tvořilo celkem 138 hodnotitelů. Sýry jsou posuzovány podle chuti a vůně i vzhledu a konzistence. Sýry hodnocené jako vynikající a výborné byly oceněny diplomem.

  • Název v anglickém jazyce

    National Cheese Competition 2024

  • Popis výsledku anglicky

    The 20th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (ICT Prague) and Czech-Moravian Dairy Association on the 18 and 24 of January 2003 in Prague. 73 hard, semi-hard, mould and white cheeses of 16 producers competed in this year&apos;s show and 18 cheeses of 6 producers from Slovak Republic. Competitive samples of cheeses were divided into 11 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from three members assessed each cheese. Altogether 138 evaluators worked in public commission. The cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance.

Klasifikace

  • Druh

    E<sub>nekrit</sub> - Výstava

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    150

  • Počet zahraničních účastníků

    16

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    EUR - Evropská akce