Celostátní přehlídky sýrů 2018
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917440" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917440 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://umtk.vscht.cz/cps/" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Popis výsledku v původním jazyce
Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.
Název v anglickém jazyce
National Cheese Competition
Popis výsledku anglicky
The 17th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (University of Chemistry and Technology Prague), Czech-Moravian Dairy Association and Czech Chemical Society on the 18 and 24 of January 2018 in Prague. 54 hard, semi-hard, mould, white, fresh and processed cheeses of 20 producers competed in this year’s competition. Registered samples of cheeses were divided into 10 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from five members assessed each cheese. More than 140 evaluators worked in public commissions. The competitive cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance. Cheeses from abroad (12 samples from Slovakia) were evaluated separately. The results are summarized in tables. Extraordinary cheeses were presented on an exhibition within the competition.
Klasifikace
Druh
E<sub>nekrit</sub> - Výstava
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
180
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce