Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Celostátní přehlídky sýrů 2018

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917440" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917440 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://umtk.vscht.cz/cps/" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Celostátní přehlídky sýrů 2018

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.

  • Název v anglickém jazyce

    National Cheese Competition

  • Popis výsledku anglicky

    The 17th National Cheese Competition was organized traditionally by Department of Dairy, Fat and Cosmetics (University of Chemistry and Technology Prague), Czech-Moravian Dairy Association and Czech Chemical Society on the 18 and 24 of January 2018 in Prague. 54 hard, semi-hard, mould, white, fresh and processed cheeses of 20 producers competed in this year’s competition. Registered samples of cheeses were divided into 10 categories and evaluated by a commission of experts and also by a public commission. Two commissions of experts formed from five members assessed each cheese. More than 140 evaluators worked in public commissions. The competitive cheeses were evaluated according to their taste and aroma and their consistence and appearance. Cheeses from abroad (12 samples from Slovakia) were evaluated separately. The results are summarized in tables. Extraordinary cheeses were presented on an exhibition within the competition.

Klasifikace

  • Druh

    E<sub>nekrit</sub> - Výstava

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    180

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce