Senzorické hodnocení nových sladidel
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902814" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902814 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení nových sladidel
Popis výsledku v původním jazyce
V současné době je na seznamu přídatných látek, který je v příloze nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008 o potravinách a přídatných látkách, registrováno 19 povolených sladidel. Mezi nová sladidla povolená v posledních letech, patří glykosidy z rostliny Stévie a Advantam.
Název v anglickém jazyce
Sensory evaluation of new sweeteners
Popis výsledku anglicky
Currently, the list of additives, which is annexed to the Regulation of the European Parliament and Council Regulation (EC) no. 1333/2008 of 16 December 2008 on food and additives, registered 19 authorized sweeteners. Among the new sweeteners authorized in recent years include glycosides from Stevia plants and advantaje.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-968-6
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
26-30
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
23. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—