Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moderní trendy zpracování různých obilovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902997" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902997 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Moderní trendy zpracování různých obilovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obiloviny jsou hlavní složkou lidské potravy. Pro lidskou výživu se přímo používá z obilovin výhradně zrno. Téměř všechny známé obiloviny patří do čeledi lipnicovité (trávy). Výjimku tvoří pohanka, patřící do čeledi rdesnovité, nebo amarant a quinoa z čeledi laskavcovité. Pohanka, amarant a quinoa se řadí mezi pseudoobiloviny a jsou často využívány vedle kukuřice a rýže jako suroviny při výrobě bezlepkových cereálních výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Modern trends in treatment of different cereals

  • Popis výsledku anglicky

    Cereals are the main component of the human diet. For human consumption directly used exclusively cereal grain. Almost all known cereals belong to the family Poaceae (grasses). Exceptions are buckwheat, belonging to the family polygonaceae or amaranth and quinoa in the family amaranthaceae. Buckwheat, amaranth and quinoa are among pseudocereal and are often used in addition to rice and corn as raw materials in the production of gluten-free cereal products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě

  • ISBN

    978-80-88019-16-9

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Počet stran knihy

    66

  • Název nakladatele

    Potravinářská komora ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly