Moderní trendy zpracování různých obilovin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902997" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902997 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Moderní trendy zpracování různých obilovin
Popis výsledku v původním jazyce
Obiloviny jsou hlavní složkou lidské potravy. Pro lidskou výživu se přímo používá z obilovin výhradně zrno. Téměř všechny známé obiloviny patří do čeledi lipnicovité (trávy). Výjimku tvoří pohanka, patřící do čeledi rdesnovité, nebo amarant a quinoa z čeledi laskavcovité. Pohanka, amarant a quinoa se řadí mezi pseudoobiloviny a jsou často využívány vedle kukuřice a rýže jako suroviny při výrobě bezlepkových cereálních výrobků.
Název v anglickém jazyce
Modern trends in treatment of different cereals
Popis výsledku anglicky
Cereals are the main component of the human diet. For human consumption directly used exclusively cereal grain. Almost all known cereals belong to the family Poaceae (grasses). Exceptions are buckwheat, belonging to the family polygonaceae or amaranth and quinoa in the family amaranthaceae. Buckwheat, amaranth and quinoa are among pseudocereal and are often used in addition to rice and corn as raw materials in the production of gluten-free cereal products.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Obiloviny v lidské výživě 2016. Moderní trendy v mlýnské a pekárenské výrobě
ISBN
978-80-88019-16-9
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Počet stran knihy
66
Název nakladatele
Potravinářská komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—