Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace řídicích systémů při fermentační výrobě ethanolu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43903766" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43903766 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/17:43903766

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/112-115.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/112-115.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace řídicích systémů při fermentační výrobě ethanolu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek velmi stručně uvádí příklad aplikace měření a regulace ethanolové fermentace instalované v lihovaru Tereos TTD, a. s., v Dobrovici. Systém z větší části vyvinutý firmou ProjectSoft HK, a.s., byl realizován pro fermentaci jak surové (difúzní) šťávy, tak i pro různé druhy zahuštěných cukerných šťáv (např. černých sirobů). Ve dvou schématech je stručně a názorně ukázán a v textu pak diskutován systém měření a řízení fermentačního procesu. Při tak velkém objemu zpracované suroviny by nebylo možné bez optimálního řízení dosáhnout požadovaných výrobních parametrů

  • Název v anglickém jazyce

    Application of control systems in fermentative production of ethanol

  • Popis výsledku anglicky

    This article briefly describes a case of application of monitoring and control of ethanol fermentation installed in the distillery plant of Tereos TTD, a. s., in Dobrovice, Czech Republic. The system developed to a large extent by the company ProjectSoft HK, a.s., was realized for fermentation processes both for raw juice and for various thick sugar juices (e.g. black syrup). Two flow charts briefly illustrate and the text describes the principle of ethanol production and the system of monitoring and control of the fermentation process. For such a big volume of treated raw material there would be no chance to reach the required production parameters without an optimal process control.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    133

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    112-115

  • Kód UT WoS článku

    000398532300009

  • EID výsledku v databázi Scopus