Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CH/pi Interactions in Carbohydrate Recognition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913708" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913708 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules22071038" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/molecules22071038</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules22071038" target="_blank" >10.3390/molecules22071038</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CH/pi Interactions in Carbohydrate Recognition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Many carbohydrate-binding proteins contain aromatic amino acid residues in their binding sites. These residues interact with carbohydrates in a stacking geometry via CH/pi interactions. These interactions can be found in carbohydrate-binding proteins, including lectins, enzymes and carbohydrate transporters. Besides this, many non-protein aromatic molecules (natural as well as artificial) can bind saccharides using these interactions. Recent computational and experimental studies have shown that carbohydrate?aromatic CH/pi interactions are dispersion interactions, tuned by electrostatics and partially stabilized by a hydrophobic effect in solvated systems

  • Název v anglickém jazyce

    CH/pi Interactions in Carbohydrate Recognition

  • Popis výsledku anglicky

    Many carbohydrate-binding proteins contain aromatic amino acid residues in their binding sites. These residues interact with carbohydrates in a stacking geometry via CH/pi interactions. These interactions can be found in carbohydrate-binding proteins, including lectins, enzymes and carbohydrate transporters. Besides this, many non-protein aromatic molecules (natural as well as artificial) can bind saccharides using these interactions. Recent computational and experimental studies have shown that carbohydrate?aromatic CH/pi interactions are dispersion interactions, tuned by electrostatics and partially stabilized by a hydrophobic effect in solvated systems

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Molecules

  • ISSN

    1420-3049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    "1038-i"-"1038-vii"

  • Kód UT WoS článku

    000406621300012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85021341001