Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modelování interakcí mezi uhlovodíky a aromatickými skupinami: ab initio výpočty

Popis výsledku

CH/.pi. interakce mezi aromatickými skupinami a uhlovodíky hrají důležitou roli v enzymatických reakcích v glykosidázách a dalších proteinech vážících uhlovodíky. Článek presentuje ab initio výpočty interakčních energií ve dvaceti modelových komplexech uhlovodíků s aromatickými residui odvozených ze šesti struktur glykosidáz a uhlovodíky vázajících proteinů stanovených spolehlivě pomocí difrakce rentgenového záření. Výsledky ukazují, že CH/.pi. interakce jsou odpovědné za polohu a vzájemnou orientaci uhlovodíkových a aromatických kruhů.

Klíčová slova

ab initiocarbohydrate recognitionC-H/.pi. interactions

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Modelling of carbohydrate?aromatic interactions: ab initio energetics and force field performance

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The CH/.pi. interactions between aromatic amino acid residues and carbohydrates play a significant role in the enzymatic reactions of glycosidases and in other carbohydrate binding proteins. The paper presents ab initio interaction energies calculated for 20 carbohydrate?aromatic complexes derived from six ultra-high resolution X-ray structures of glycosidases and carbohydrate-binding proteins. The results show that the CH/.pi. interactions are responsible for stacking and orientation of carbohydrates with respect to the aromatic residues.

  • Název v anglickém jazyce

    Modelling of carbohydrate?aromatic interactions: ab initio energetics and force field performance

  • Popis výsledku anglicky

    The CH/.pi. interactions between aromatic amino acid residues and carbohydrates play a significant role in the enzymatic reactions of glycosidases and in other carbohydrate binding proteins. The paper presents ab initio interaction energies calculated for 20 carbohydrate?aromatic complexes derived from six ultra-high resolution X-ray structures of glycosidases and carbohydrate-binding proteins. The results show that the CH/.pi. interactions are responsible for stacking and orientation of carbohydrates with respect to the aromatic residues.

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Computer-Aided Molecular Design

  • ISSN

    0920-654X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    19

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    887-901

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

CD - Makromolekulární chemie

Rok uplatnění

2005