Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Monascus Secondary Metabolites

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913722" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913722 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15" target="_blank" >10.1007/978-3-319-25001-4_15</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Monascus Secondary Metabolites

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Secondary metabolites of the fungus Monascus include pigments, monacolins, and citrinin. This chapter summarizes the biosynthesis o these metabolites, their biological activities, as well as new methods of determination based mainly on chromatography and spectrophotometry. In addition, asexual and sexual reproduction, solid substrates and submerged liquid cultivation conditions, together with th use of this fungus in food biotechnology and condiments are described. Emerging topics such as methods in molecular biology of Monascus, based on recent genomic sequencing of M. purpureus, M. ruber, and M. pilosus, are also discussed.

  • Název v anglickém jazyce

    Monascus Secondary Metabolites

  • Popis výsledku anglicky

    Secondary metabolites of the fungus Monascus include pigments, monacolins, and citrinin. This chapter summarizes the biosynthesis o these metabolites, their biological activities, as well as new methods of determination based mainly on chromatography and spectrophotometry. In addition, asexual and sexual reproduction, solid substrates and submerged liquid cultivation conditions, together with th use of this fungus in food biotechnology and condiments are described. Emerging topics such as methods in molecular biology of Monascus, based on recent genomic sequencing of M. purpureus, M. ruber, and M. pilosus, are also discussed.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20901 - Industrial biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Fungal Metabolites

  • ISBN

    978-3-319-25000-7

  • Počet stran výsledku

    31

  • Strana od-do

    821-851

  • Počet stran knihy

    1001

  • Název nakladatele

    Springer International Publishing Switzerland

  • Místo vydání

    Cham

  • Kód UT WoS kapitoly