Monascus Secondary Metabolites
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913722" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913722 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-319-25001-4_15" target="_blank" >10.1007/978-3-319-25001-4_15</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monascus Secondary Metabolites
Popis výsledku v původním jazyce
Secondary metabolites of the fungus Monascus include pigments, monacolins, and citrinin. This chapter summarizes the biosynthesis o these metabolites, their biological activities, as well as new methods of determination based mainly on chromatography and spectrophotometry. In addition, asexual and sexual reproduction, solid substrates and submerged liquid cultivation conditions, together with th use of this fungus in food biotechnology and condiments are described. Emerging topics such as methods in molecular biology of Monascus, based on recent genomic sequencing of M. purpureus, M. ruber, and M. pilosus, are also discussed.
Název v anglickém jazyce
Monascus Secondary Metabolites
Popis výsledku anglicky
Secondary metabolites of the fungus Monascus include pigments, monacolins, and citrinin. This chapter summarizes the biosynthesis o these metabolites, their biological activities, as well as new methods of determination based mainly on chromatography and spectrophotometry. In addition, asexual and sexual reproduction, solid substrates and submerged liquid cultivation conditions, together with th use of this fungus in food biotechnology and condiments are described. Emerging topics such as methods in molecular biology of Monascus, based on recent genomic sequencing of M. purpureus, M. ruber, and M. pilosus, are also discussed.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
20901 - Industrial biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Fungal Metabolites
ISBN
978-3-319-25000-7
Počet stran výsledku
31
Strana od-do
821-851
Počet stran knihy
1001
Název nakladatele
Springer International Publishing Switzerland
Místo vydání
Cham
Kód UT WoS kapitoly
—