Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Waxy starch as a perspective raw material (a review)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913838" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913838 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/17:00004311

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001" target="_blank" >10.1016/j.foodhyd.2017.03.001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Waxy starch as a perspective raw material (a review)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Modern techniques in plant breeding as well as the fact that the technologies of starch isolation and modification have become more sophisticated and efficient - have enabled development of new food and non-food uses of waxy starches. This paper concerns the physical processing of these starches (via gelatinization, gelation, extrusion, annealing, and heat moisture treatment) and with their chemical and biochemical modification (e.g. acetylation or debranching of amylopectin). New food applications of waxy starches comprise e.g. emulsions, films and coatings; they are also focused on influencing digestibility and bread softening. There are also non-food uses such as fillers and reinforcing agents in polymer composites. Some of these uses are linked with nanoparticles prepared from waxy starches by various ways.

  • Název v anglickém jazyce

    Waxy starch as a perspective raw material (a review)

  • Popis výsledku anglicky

    Modern techniques in plant breeding as well as the fact that the technologies of starch isolation and modification have become more sophisticated and efficient - have enabled development of new food and non-food uses of waxy starches. This paper concerns the physical processing of these starches (via gelatinization, gelation, extrusion, annealing, and heat moisture treatment) and with their chemical and biochemical modification (e.g. acetylation or debranching of amylopectin). New food applications of waxy starches comprise e.g. emulsions, films and coatings; they are also focused on influencing digestibility and bread softening. There are also non-food uses such as fillers and reinforcing agents in polymer composites. Some of these uses are linked with nanoparticles prepared from waxy starches by various ways.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Hydrocolloids

  • ISSN

    0268-005X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Neuveden

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    402-409

  • Kód UT WoS článku

    000399484800043

  • EID výsledku v databázi Scopus