Waxy starch as a perspective raw material (a review)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913838" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913838 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/17:00004311
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2017.03.001" target="_blank" >10.1016/j.foodhyd.2017.03.001</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Waxy starch as a perspective raw material (a review)
Popis výsledku v původním jazyce
Modern techniques in plant breeding as well as the fact that the technologies of starch isolation and modification have become more sophisticated and efficient - have enabled development of new food and non-food uses of waxy starches. This paper concerns the physical processing of these starches (via gelatinization, gelation, extrusion, annealing, and heat moisture treatment) and with their chemical and biochemical modification (e.g. acetylation or debranching of amylopectin). New food applications of waxy starches comprise e.g. emulsions, films and coatings; they are also focused on influencing digestibility and bread softening. There are also non-food uses such as fillers and reinforcing agents in polymer composites. Some of these uses are linked with nanoparticles prepared from waxy starches by various ways.
Název v anglickém jazyce
Waxy starch as a perspective raw material (a review)
Popis výsledku anglicky
Modern techniques in plant breeding as well as the fact that the technologies of starch isolation and modification have become more sophisticated and efficient - have enabled development of new food and non-food uses of waxy starches. This paper concerns the physical processing of these starches (via gelatinization, gelation, extrusion, annealing, and heat moisture treatment) and with their chemical and biochemical modification (e.g. acetylation or debranching of amylopectin). New food applications of waxy starches comprise e.g. emulsions, films and coatings; they are also focused on influencing digestibility and bread softening. There are also non-food uses such as fillers and reinforcing agents in polymer composites. Some of these uses are linked with nanoparticles prepared from waxy starches by various ways.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Hydrocolloids
ISSN
0268-005X
e-ISSN
—
Svazek periodika
69
Číslo periodika v rámci svazku
Neuveden
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
402-409
Kód UT WoS článku
000399484800043
EID výsledku v databázi Scopus
—