Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913851 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Kompozice na bázi vysoce acetylovaného škrobu a acetylovaného maltodextrinu, která vznikne po extruzi potravinářského materiálu se sestává z acetylovaného maltodextrinu (A),vysoce acetylovaného škrobu (B), o hmotnostním poměru A/B v rozmezí 1/20 až 1/2, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce chemicky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu 10 až 25 a stupeň substituce výsledného maltodextrinu je nejméně 1,2 a nejvýše 3 a vysoce acetylovaný škrob (B) je o stupni substituce 0,9 až 3 a dále kukuřičné krupice a nativního škrobu v libovolném poměru.
Název v anglickém jazyce
Composition formed after extrusion of food material, comprises acetylated maltodextrin that is reaction product of chemically or enzymatically degraded starch and maize semolina and native starch and highly acetylated starch
Popis výsledku anglicky
Composition based on highly acetylated starch and acetylated maltodextrin formed after extrusion of food material, comprises acetylated maltodextrin (A), highly acetylated starch (B), with weight ratio A/B of 1/20-1/2. The acetylated maltodextrin (A) is a reaction product of chemically or enzymatically degraded starch having a dextrose equivalent of 10-25, the degree of substitution of the resulting acetylated maltodextrin is 1.2-3, and highly acetylated starch has degree of substitution of 0.9-3, and maize semolina and native starch in any ratio.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
10404 - Polymer science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
CZ306430-B6
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
18. 1. 2017
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6 Dejvice, CZ
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence