Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43913851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43913851 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kompozice s vyšším obsahem rezistentního škrobu na bázi chemické a extruzní modifikace škrobu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kompozice na bázi vysoce acetylovaného škrobu a acetylovaného maltodextrinu, která vznikne po extruzi potravinářského materiálu se sestává z acetylovaného maltodextrinu (A),vysoce acetylovaného škrobu (B), o hmotnostním poměru A/B v rozmezí 1/20 až 1/2, přičemž acetylovaný maltodextrin (A) je produkt reakce chemicky nebo enzymaticky odbouraného škrobu o dextrózovém ekvivalentu 10 až 25 a stupeň substituce výsledného maltodextrinu je nejméně 1,2 a nejvýše 3 a vysoce acetylovaný škrob (B) je o stupni substituce 0,9 až 3 a dále kukuřičné krupice a nativního škrobu v libovolném poměru.

  • Název v anglickém jazyce

    Composition formed after extrusion of food material, comprises acetylated maltodextrin that is reaction product of chemically or enzymatically degraded starch and maize semolina and native starch and highly acetylated starch

  • Popis výsledku anglicky

    Composition based on highly acetylated starch and acetylated maltodextrin formed after extrusion of food material, comprises acetylated maltodextrin (A), highly acetylated starch (B), with weight ratio A/B of 1/20-1/2. The acetylated maltodextrin (A) is a reaction product of chemically or enzymatically degraded starch having a dextrose equivalent of 10-25, the degree of substitution of the resulting acetylated maltodextrin is 1.2-3, and highly acetylated starch has degree of substitution of 0.9-3, and maize semolina and native starch in any ratio.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ306430-B6

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    18. 1. 2017

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha 6 Dejvice, CZ

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence