Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914286" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914286 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení cereálního pečiva s netradičními plodinami obrazovou analýzou ? vliv druhu a výše přídavku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je posouzení textury laboratorně připraveného pečiva z pšeničné mouky obohacených netradičními surovinami. Přídavky žaludové mouky (5 - 20 %) vedly k tvorbě menších bulek s hutnější porozitou střídy. Hnědá lněná vláknina způsobila zvýšení relativní pórovitosti, ale zlatá forma působila opačně. Pro výrobu vícesložkových kompozitních směsí na bázi pšeničná mouka-lněná vláknina jsou pro další využití vhodné kaštanová, resp. nopálová mouka nebo bambusová vláknina. Analýzou rozptylu byl prokázán výraznější vliv výše přídavku netradiční mouky. Zjištěné rozdíly byly potvrzeny metodou hlavních komponent.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of cereal bread with non-traditional crops by image analysis - influence of species and amount of addition

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to assess the texture of laboratory baked bread made from wheat flour enriched with non-traditional raw materials. Additives of acorn flour (5 - 20%) led to the formation of smaller bread buns with denser porosity. Brown linseed fiber caused an increase in relative porosity, but the gold form acted in the opposite direction. For the production of multi-component composites based on wheat flour fiber, suitable chestnut, nopal flour or bamboo fiber are suitable. Analysis of variance showed a more significant effect of the addition of non-traditional flour. The observed differences were confirmed by the principal component method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10700 - Other natural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510274" target="_blank" >QJ1510274: Produkce a komplexní šetrné zpracování lněného semene a jeho aplikace do nových funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Úroda

  • ISBN

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    161-166

  • Název nakladatele

    Profi Press s.r.o.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    8. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku