Composite flours - starch and bread characteristics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894641" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894641 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894641
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Composite flours - starch and bread characteristics
Popis výsledku v původním jazyce
Wheat flour as a basic material for bread can be fortificated by different cereals (named as composite flours) with the aims to obtain comparable cereal product quality with higher nutrition value. Influence of two non-traditional cereals (hemp, teff with 5 - 20 % addition) on changes of the wheat flour gelatinization behavior was evaluated. The impacts of these components on bread characteristics were described according to internal methods (the baking test) and the design of crumb was also evaluated.
Název v anglickém jazyce
Composite flours - starch and bread characteristics
Popis výsledku anglicky
Wheat flour as a basic material for bread can be fortificated by different cereals (named as composite flours) with the aims to obtain comparable cereal product quality with higher nutrition value. Influence of two non-traditional cereals (hemp, teff with 5 - 20 % addition) on changes of the wheat flour gelatinization behavior was evaluated. The impacts of these components on bread characteristics were described according to internal methods (the baking test) and the design of crumb was also evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 8th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-28-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
86-89
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
28. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—