Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900839" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900839 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Konopí a len - renesance užití v cereálním oboru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Předmětem tohoto cereálního výzkumu bylo zhodnotit charakteristiky mouky, těsta, pečiva, sušenek a těstovin z kompozitních mouk obsahujících konopné a lněné produkty. Netradiční semena mohou být důležitou nutriční složkou díky vysokému obsahu bílkovina vlákniny. Zhoršení lepkové kostry těsta popsané reologickými zkouškami záviselo na typu a výši přídavku. Změny znaků cereálních výrobků odpovídaly výši fortifikace konopnou moukou a lněnou vlákninou; technologické možnosti však přídavky omezují na 5 až 10%.

  • Název v anglickém jazyce

    Hemp and flax - renaissance of traditional plants at human aliment

  • Popis výsledku anglicky

    Objective of our cereal research was to evaluate the characteristics of flour, dough, bread, cookies and pasta from composite mixture of wheat with hemp and flax products. Non-traditional seed can be described as the nutritional components due to highercontent of protein and fiber. Worsening of dough gluten network described by means of rheological apparatuses depends on type and level of fortification. Changes of cereal food characteristics were caused by level of hemp flour and flax fiber but the technological possibility limited their additional amount on 5-10%.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XII. Mezinárodní konference "Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov"

  • ISBN

    978-80-89385-35-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    74-80

  • Název nakladatele

    Elsewa s.r.o.

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    4. 11. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku