Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of carrageenan on the preparation and stability of w/o/w double milk emulsions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916804" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916804 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2018.06.001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2018.06.001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2018.06.001" target="_blank" >10.1016/j.idairyj.2018.06.001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of carrageenan on the preparation and stability of w/o/w double milk emulsions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to achieve stable milk-based water-in-oil-in-water (w/o/w) that could be functional components in fermented products. Carrageenan GENULACTA® NM-300 was found to be a suitable stabiliser of the internal water phase and an answer to the question of how to handle the aggregation of w/o droplets. Polyglycerolpolyricinoleate (PGPR) and sunflower lecithin have previously been used as emulsifiers. All experiments confirmed that PGPR is a more appropriate emulsifier than sunflower lecithin. However, even a mixture of PGPR and sunflower lecithin did not support a stable double emulsion. In contrast, a combination of milk fat with 5% PGPR, plus 0.5% carrageenan in the internal and 0.03% carrageenan in the external water phases, showed the best stability.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of carrageenan on the preparation and stability of w/o/w double milk emulsions

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to achieve stable milk-based water-in-oil-in-water (w/o/w) that could be functional components in fermented products. Carrageenan GENULACTA® NM-300 was found to be a suitable stabiliser of the internal water phase and an answer to the question of how to handle the aggregation of w/o droplets. Polyglycerolpolyricinoleate (PGPR) and sunflower lecithin have previously been used as emulsifiers. All experiments confirmed that PGPR is a more appropriate emulsifier than sunflower lecithin. However, even a mixture of PGPR and sunflower lecithin did not support a stable double emulsion. In contrast, a combination of milk fat with 5% PGPR, plus 0.5% carrageenan in the internal and 0.03% carrageenan in the external water phases, showed the best stability.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Dairy Journal

  • ISSN

    0958-6946

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    87

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    54-59

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus