Zvýšení koloidní stability piva pomocí aplikace stabilizačního prostředku a Aplikace mikrofiltrace pro filtraci piva českého typu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917369" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917369 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zvýšení koloidní stability piva pomocí aplikace stabilizačního prostředku a Aplikace mikrofiltrace pro filtraci piva českého typu
Popis výsledku v původním jazyce
Byly zkoumány vlivy nové varny na přirozenou koloidní stabilitu vyrobené mladiny a piva a byla vypracována metoda předpovědi koloidní stability piva na základě obsahu prekurzorů koloidního zákalu. U mikrofiltrace byly zkoumány vlivy složení piva na filtrovatelnost a byly hledány klíčové vlivy , které způsobují zhoršení trvanlivosti piva.
Název v anglickém jazyce
Increased colloidal stability of beer by application of stabilizer and application of microfiltration for Czech-type beer filtration
Popis výsledku anglicky
The effects of the new brewhouse on the natural colloidal stability of the produced wort and beer were investigated and a method of prediction of the colloidal stability of beer based on the content of colloidal precursors was developed. For microfiltration, the effects of beer composition on filterability were investigated, and key effects were found to cause deterioration in beer filterability.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.