Practical Experience with Installation of Beer Stabilization in Operation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897275" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897275 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Practical Experience with Installation of Beer Stabilization in Operation
Popis výsledku v původním jazyce
on the shelf life of beer. The aim of this paper is to recommend a suitable way how introduce stability to the operation on the basis of the results obtained by comparing the adsorption effects of several stabilization agents in laboratory scale. After evaluation the results two stabilizing agents with properties that best suit the requirements of the brewery were selected. They were applied to the operation and samples of beer treated with these adsorbents were tested by titration and forcing tests. The results were used to predict the colloidal stability. Application of the new stabilization process extended greatly shelf life of beer in comparison with samples of beer stabilized with the original procedure.
Název v anglickém jazyce
Practical Experience with Installation of Beer Stabilization in Operation
Popis výsledku anglicky
on the shelf life of beer. The aim of this paper is to recommend a suitable way how introduce stability to the operation on the basis of the results obtained by comparing the adsorption effects of several stabilization agents in laboratory scale. After evaluation the results two stabilizing agents with properties that best suit the requirements of the brewery were selected. They were applied to the operation and samples of beer treated with these adsorbents were tested by titration and forcing tests. The results were used to predict the colloidal stability. Application of the new stabilization process extended greatly shelf life of beer in comparison with samples of beer stabilized with the original procedure.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
46-51
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—