Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace netradičních metod pro zvýšení stability piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897325" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897325 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace netradičních metod pro zvýšení stability piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním cílem této práce bylo otestování metod vhodných k prodloužení trvanlivosti nefiltrovaného piva a nastavení podmínek stabilizačního procesu tak, aby pivo bylo mikrobiologicky stabilní, ale zároveň byly co nejméně ovlivněny jeho senzorické vlastnosti. Byla použita pasterace a aplikace vysokého hydrostatického tlaku. Obě tyto metody poskytly mikrobiologicky stabilní pivo.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of non-traditional methods for improving the stability of beer

  • Popis výsledku anglicky

    The main objective of this study was to test the methods appropriate to extend the shelf-life of non-filtered beer and set the optimal conditions of the stabilization process, so that the beer was microbiologically stable and its sensory properties wereleast affected by this process. For this purpose were used pasteurization and stabilization by high hydrostatic pressure. Both of these methods provide a microbiologically stable beer.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů a plných textů příspěvků konference Kvasná chemie a bioinženýrství 2014

  • ISBN

    978-80-7080-884-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    62-68

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    3. 4. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku