Aplikace netradičních metod pro zvýšení stability piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897325" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897325 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aplikace netradičních metod pro zvýšení stability piva
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem této práce bylo otestování metod vhodných k prodloužení trvanlivosti nefiltrovaného piva a nastavení podmínek stabilizačního procesu tak, aby pivo bylo mikrobiologicky stabilní, ale zároveň byly co nejméně ovlivněny jeho senzorické vlastnosti. Byla použita pasterace a aplikace vysokého hydrostatického tlaku. Obě tyto metody poskytly mikrobiologicky stabilní pivo.
Název v anglickém jazyce
Application of non-traditional methods for improving the stability of beer
Popis výsledku anglicky
The main objective of this study was to test the methods appropriate to extend the shelf-life of non-filtered beer and set the optimal conditions of the stabilization process, so that the beer was microbiologically stable and its sensory properties wereleast affected by this process. For this purpose were used pasteurization and stabilization by high hydrostatic pressure. Both of these methods provide a microbiologically stable beer.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů a plných textů příspěvků konference Kvasná chemie a bioinženýrství 2014
ISBN
978-80-7080-884-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
62-68
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
3. 4. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—