Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření složení plynných směsí (část 1.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43917925" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43917925 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/19:43917925
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/218-223.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/218-223.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření složení plynných směsí (část 1.)
Popis výsledku v původním jazyce
V příspěvku jsou popsány funkční principy automatických analyzátorů využívaných pro měření koncentrace plynných směsí, které přicházejí v úvahu v cukrovarnictví. V úvodu jsou charakterizovány samočinné analyzátory plynů. Podrobněji jsou popsány funkční principy tepelně vodivostních analyzátorů, analyzátorů s katalytickými a polovodičovými senzory. Jsou uvedeny příklady vyráběných analyzátorů a jejich funkční vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Composition measurement of gaseous mixtures (part 1)
Popis výsledku anglicky
The paper describes functional principles of automatic analyzers used for measuring the concentration of gaseous mixtures in sugar industry. In the introduction, automatic gas analyzers are characterized. The principles of thermal conductivity analyzers, analyzers with catalytic and semiconductor sensors are described in more detail. Examples of selected commercially available analyzers and their functional properties are provided.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
135
Číslo periodika v rámci svazku
5-6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
"218–223"
Kód UT WoS článku
000468907100010
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85069433801