Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trendy v cereální chemii a technologii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918841 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22350/19:43918841

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trendy v cereální chemii a technologii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku jsou zmíněny současné trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru v ČR. Je zmíněn výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok). Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků, výrobků ze žita, ječmene a dalších minoritních obilovin. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů je možné s úspěchem připravit výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

  • Název v anglickém jazyce

    Trends in cereal chemistry and technology

  • Popis výsledku anglicky

    The current trends and considerations on the further development of the cereal chemistry and technology in the Czech Republic are mentioned in the article. The nutritional importance of cereals, especially wheat, rye and barley, and pseudocereals (buckwheat, sorghum) is mentioned. The new direction should focused on the development and production of attractive and acceptable whole grain cereal products, rye products, barley and other minor cereals. Application of modern milling and breadmaking processes is possible to produce attractive bread and bakery

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10700 - Other natural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1 (únor)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    21-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus