Trendy v cereální chemii a technologii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43918841" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43918841 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22350/19:43918841
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Trendy v cereální chemii a technologii
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou zmíněny současné trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru v ČR. Je zmíněn výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok). Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků, výrobků ze žita, ječmene a dalších minoritních obilovin. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů je možné s úspěchem připravit výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.
Název v anglickém jazyce
Trends in cereal chemistry and technology
Popis výsledku anglicky
The current trends and considerations on the further development of the cereal chemistry and technology in the Czech Republic are mentioned in the article. The nutritional importance of cereals, especially wheat, rye and barley, and pseudocereals (buckwheat, sorghum) is mentioned. The new direction should focused on the development and production of attractive and acceptable whole grain cereal products, rye products, barley and other minor cereals. Application of modern milling and breadmaking processes is possible to produce attractive bread and bakery
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
10700 - Other natural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinářská revue
ISSN
1801-9102
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
1 (únor)
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
21-23
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—