Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Současné trendy v cereální technologii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921822" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921822 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/kategorie/potravinarska-revue.aspx</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Současné trendy v cereální technologii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku jsou zmíněny aktuální trendy a úvahy o dalším rozvoji cereálního oboru ve světě a v ČR. Je stručně uveden výživový význam konzumace obilovin (pšenice, žita a ječmene) a pseudoobilovin (pohanka, čirok) a produktů z nich vyrobených. Nový směr by měl být zaměřen k vývoji a výrobě atraktivních a senzoricky přijatelných celozrnných cereálních výrobků. Pomocí moderních mlýnských a pekárenských postupů (jemně mleté mouky, hydrotermická úprava zrna, řízené postupy fermentace zrna a mouky apod.) je možné připravit vyhovující pekařské výrobky, které zaujmou a přitáhnou pozornost většího počtu konzumentů.

  • Název v anglickém jazyce

    Actual trends in cereal technology

  • Popis výsledku anglicky

    The current trends and considerations on the further development of the cereal chemistry and technology in the world and the Czech Republic are mentioned in the article. The nutritional importance of cereals and cereal products, especially wheat, rye and barley, and pseudocereals (buckwheat, sorghum) is showed. The novel processing way (use of finely ground wholemeal, sprouting grain, hydrothermal treatment, fermentation etc.) should focused on the development and production of attractive and acceptable wholegrain cereal products. Application of modern milling and breadmaking processes is possible to produce attractive bread and bakery products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinářská revue

  • ISSN

    1801-9102

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11.02.2020

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    24-26

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus