Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919346" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919346 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V předkládané publikaci v kapitole „Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny“ je shrnut současný stav problematiky týkající se výrobků z ovoce a zeleniny a možnosti jejich reformulací. Nejprve je jsou charakterizovány ovoce a zelenina a rozdělení výrobků z nich. Dále je shrnut vliv ovoce a zeleniny na zdraví člověka. Nakonec jsou shrnuty možnosti reformulací výrobků z ovoce a zeleniny a technologický vliv těchto kroků. Zejména reformulace obsahu cukru u výrobků z ovoce a obsahu soli u výrobků ze zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Reformulation of fruit and vegetable products

  • Popis výsledku anglicky

    The present publication in the chapter „Reformulation of fruit and vegetable products“ summarizes the current state of problematics containing fruit and vegetable products and their reformulations.First, fruits and vegetables are characterized and the products from fruits and vegetables are divided into groups. Furthermore, the impact of fruit and vegetables on human health is summarized. Finnaly, the possibilities of reformulation of fruit and vegetable products and the technological impact of these steps are summarized. In particular, the reformulatio of sugar content for fruit products and salt content for vegetable products.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Reformulace potravin: Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit

  • ISBN

    978-80-88019-36-7

  • Počet stran výsledku

    18

  • Strana od-do

    107-124

  • Počet stran knihy

    128

  • Název nakladatele

    Potravinářská komora ČR

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly