Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919346" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919346 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny
Popis výsledku v původním jazyce
V předkládané publikaci v kapitole „Reformulace výrobků z ovoce a zeleniny“ je shrnut současný stav problematiky týkající se výrobků z ovoce a zeleniny a možnosti jejich reformulací. Nejprve je jsou charakterizovány ovoce a zelenina a rozdělení výrobků z nich. Dále je shrnut vliv ovoce a zeleniny na zdraví člověka. Nakonec jsou shrnuty možnosti reformulací výrobků z ovoce a zeleniny a technologický vliv těchto kroků. Zejména reformulace obsahu cukru u výrobků z ovoce a obsahu soli u výrobků ze zeleniny.
Název v anglickém jazyce
Reformulation of fruit and vegetable products
Popis výsledku anglicky
The present publication in the chapter „Reformulation of fruit and vegetable products“ summarizes the current state of problematics containing fruit and vegetable products and their reformulations.First, fruits and vegetables are characterized and the products from fruits and vegetables are divided into groups. Furthermore, the impact of fruit and vegetables on human health is summarized. Finnaly, the possibilities of reformulation of fruit and vegetable products and the technological impact of these steps are summarized. In particular, the reformulatio of sugar content for fruit products and salt content for vegetable products.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Reformulace potravin: Hodnocení možností reformulací hlavních potravinářských komodit
ISBN
978-80-88019-36-7
Počet stran výsledku
18
Strana od-do
107-124
Počet stran knihy
128
Název nakladatele
Potravinářská komora ČR
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS kapitoly
—