Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Asaia spp., acetic acid bacteria causing the spoilage of non-alcoholic beverages

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919382" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919382 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201901-0001_asaia_spp_acetic_acid_bacteria_causing_the_spoilage_of_non-alcoholic_beverages.php" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201901-0001_asaia_spp_acetic_acid_bacteria_causing_the_spoilage_of_non-alcoholic_beverages.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65-1" target="_blank" >10.18832/kp2019.65-1</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Asaia spp., acetic acid bacteria causing the spoilage of non-alcoholic beverages

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After a general introduction and introduction to acetic acid bacteria, this work focuses on the genus Asaia, which causes sensory defects in non-alcoholic beverages. Asaia representatives have strong adhesive properties for materials used in the food industry, where they subsequently form biofilms and are highly resistant to chemical preservatives. After the basic characteristics of the genus Asaia and its influence on humans, the main part of the paper deals with microbial contamination of beverages by these bacteria. The paper summarizes the knowledge of the influence of packaging materials on the development of defects in beverages and the use of natural bioactive substances and plant extracts as an alternative to maintaining the microbiological stability of beverages.

  • Název v anglickém jazyce

    Asaia spp., acetic acid bacteria causing the spoilage of non-alcoholic beverages

  • Popis výsledku anglicky

    After a general introduction and introduction to acetic acid bacteria, this work focuses on the genus Asaia, which causes sensory defects in non-alcoholic beverages. Asaia representatives have strong adhesive properties for materials used in the food industry, where they subsequently form biofilms and are highly resistant to chemical preservatives. After the basic characteristics of the genus Asaia and its influence on humans, the main part of the paper deals with microbial contamination of beverages by these bacteria. The paper summarizes the knowledge of the influence of packaging materials on the development of defects in beverages and the use of natural bioactive substances and plant extracts as an alternative to maintaining the microbiological stability of beverages.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2019

  • Číslo periodika v rámci svazku

    65 (1)

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Kód UT WoS článku

    000458863900001

  • EID výsledku v databázi Scopus