Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Electrophoretic determination of histamine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919508" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919508 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=E1Qkhfa2F6kClJbVjbb&page=1&doc=2" target="_blank" >https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=E1Qkhfa2F6kClJbVjbb&page=1&doc=2</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2019.01.024" target="_blank" >10.1016/j.chroma.2019.01.024</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Electrophoretic determination of histamine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An electrophoretic method (on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis) with conductometric detection (cITP-CZE-COND) for the determination of histamine in foodstuffs and feedstuffs is described. Under optimised conditions in cationic mode the histamine is well separated from other components of acidic sample extract and detected by conductimeter within 25 min. Method characteristics, i.e., linearity (22–222 ng/mL), accuracy (recovery 91 ± 9%), repeatability (1.5%), reproducibility (3.4%), and detection limit (4 ng/mL) were evaluated. On a representative series of 37 food and feed samples it has been shown that the cITP-CZE-COND gives comparable results as routine accredited HPLC method. Low laboriousness, high sensitivity, speed of analysis, and low running cost are important attributes of cITP-CZE-COND. © 2019 Elsevier B.V.

  • Název v anglickém jazyce

    Electrophoretic determination of histamine

  • Popis výsledku anglicky

    An electrophoretic method (on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis) with conductometric detection (cITP-CZE-COND) for the determination of histamine in foodstuffs and feedstuffs is described. Under optimised conditions in cationic mode the histamine is well separated from other components of acidic sample extract and detected by conductimeter within 25 min. Method characteristics, i.e., linearity (22–222 ng/mL), accuracy (recovery 91 ± 9%), repeatability (1.5%), reproducibility (3.4%), and detection limit (4 ng/mL) were evaluated. On a representative series of 37 food and feed samples it has been shown that the cITP-CZE-COND gives comparable results as routine accredited HPLC method. Low laboriousness, high sensitivity, speed of analysis, and low running cost are important attributes of cITP-CZE-COND. © 2019 Elsevier B.V.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1588

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Neuvedeno

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    180-184

  • Kód UT WoS článku

    000461403900022

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85060703744