Electrophoretic determination of histamine
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919508" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919508 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=E1Qkhfa2F6kClJbVjbb&page=1&doc=2" target="_blank" >https://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=E1Qkhfa2F6kClJbVjbb&page=1&doc=2</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.chroma.2019.01.024" target="_blank" >10.1016/j.chroma.2019.01.024</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Electrophoretic determination of histamine
Popis výsledku v původním jazyce
An electrophoretic method (on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis) with conductometric detection (cITP-CZE-COND) for the determination of histamine in foodstuffs and feedstuffs is described. Under optimised conditions in cationic mode the histamine is well separated from other components of acidic sample extract and detected by conductimeter within 25 min. Method characteristics, i.e., linearity (22–222 ng/mL), accuracy (recovery 91 ± 9%), repeatability (1.5%), reproducibility (3.4%), and detection limit (4 ng/mL) were evaluated. On a representative series of 37 food and feed samples it has been shown that the cITP-CZE-COND gives comparable results as routine accredited HPLC method. Low laboriousness, high sensitivity, speed of analysis, and low running cost are important attributes of cITP-CZE-COND. © 2019 Elsevier B.V.
Název v anglickém jazyce
Electrophoretic determination of histamine
Popis výsledku anglicky
An electrophoretic method (on-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis) with conductometric detection (cITP-CZE-COND) for the determination of histamine in foodstuffs and feedstuffs is described. Under optimised conditions in cationic mode the histamine is well separated from other components of acidic sample extract and detected by conductimeter within 25 min. Method characteristics, i.e., linearity (22–222 ng/mL), accuracy (recovery 91 ± 9%), repeatability (1.5%), reproducibility (3.4%), and detection limit (4 ng/mL) were evaluated. On a representative series of 37 food and feed samples it has been shown that the cITP-CZE-COND gives comparable results as routine accredited HPLC method. Low laboriousness, high sensitivity, speed of analysis, and low running cost are important attributes of cITP-CZE-COND. © 2019 Elsevier B.V.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Chromatography A
ISSN
0021-9673
e-ISSN
—
Svazek periodika
1588
Číslo periodika v rámci svazku
Neuvedeno
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
180-184
Kód UT WoS článku
000461403900022
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85060703744