Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Účinek hydratačních látek v emulzích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919705" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919705 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22810/19:43919705

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Účinek hydratačních látek v emulzích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo připraveno 7 emulzí, které se lišily hydratační látkou a její koncentrací - emulze s glycerolem (3 a 4 %), panthenolem (4 %), allantoinem (4 %), sorbitolem (4 %), kyselinou hyaluronovou (0,04 %) a emulze bez hydratační látky. Byly měřeny velikosti částic emulzí, reologické vlastnosti, senzorická analýza, hydratace a transepidermální ztráta vody pokožky.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of hydrating agents in emulsions

  • Popis výsledku anglicky

    Seven model oil in water emulsions were prepared in laboratory. Emulsions differ in used hydrating agent and its concentration – emulsion with glycerol (3 % and 4 %), panthenol (4 %), allantoin (4 %), sorbitol (4 %), hyaluronic acid (0.04 %) and emulsion without hydrating agent. Particle size of emulsion, rheological parameters, sensory properties, skin hydration level and transepidermal water loss after application were measured. According to particle size results it was found, that emulsion with glycerol (3 %) was physically more stable than emulsion with hyaluronic acid (0.04 %). From rheological results is obvious that emulsions with glycerol (3 %), panthenol and hyaluronic acid show lower viscosity and emulsions with glycerol (4 %) and allaintoin higher viscosity in comparison with emulsion without hydrating agent at low shear rate; at higher shear rate emulsion with allantoin shows very low viscosity. Results of skin parameters show that all hydrating agent increase skin hydration and decrease TEWL. Sensory properties (spreadability, absorbability, stickiness and consistency) were individual for each hydrating agent.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek z mezinárodní kosmetologické konfernce Luhačovice 2019

  • ISBN

    978-80-904679-3-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    60-63

  • Název nakladatele

    Kosmetologická společnost České republiky

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Luhačovice

  • Datum konání akce

    2. 10. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku