Účinek hydratačních látek v emulzích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919705" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919705 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/19:43919705
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Účinek hydratačních látek v emulzích
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo připraveno 7 emulzí, které se lišily hydratační látkou a její koncentrací - emulze s glycerolem (3 a 4 %), panthenolem (4 %), allantoinem (4 %), sorbitolem (4 %), kyselinou hyaluronovou (0,04 %) a emulze bez hydratační látky. Byly měřeny velikosti částic emulzí, reologické vlastnosti, senzorická analýza, hydratace a transepidermální ztráta vody pokožky.
Název v anglickém jazyce
Effect of hydrating agents in emulsions
Popis výsledku anglicky
Seven model oil in water emulsions were prepared in laboratory. Emulsions differ in used hydrating agent and its concentration – emulsion with glycerol (3 % and 4 %), panthenol (4 %), allantoin (4 %), sorbitol (4 %), hyaluronic acid (0.04 %) and emulsion without hydrating agent. Particle size of emulsion, rheological parameters, sensory properties, skin hydration level and transepidermal water loss after application were measured. According to particle size results it was found, that emulsion with glycerol (3 %) was physically more stable than emulsion with hyaluronic acid (0.04 %). From rheological results is obvious that emulsions with glycerol (3 %), panthenol and hyaluronic acid show lower viscosity and emulsions with glycerol (4 %) and allaintoin higher viscosity in comparison with emulsion without hydrating agent at low shear rate; at higher shear rate emulsion with allantoin shows very low viscosity. Results of skin parameters show that all hydrating agent increase skin hydration and decrease TEWL. Sensory properties (spreadability, absorbability, stickiness and consistency) were individual for each hydrating agent.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z mezinárodní kosmetologické konfernce Luhačovice 2019
ISBN
978-80-904679-3-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
60-63
Název nakladatele
Kosmetologická společnost České republiky
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Luhačovice
Datum konání akce
2. 10. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—