Vývoj a inovace při výrobě zeleninových pomazánek a salátů na bázi luštěnin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919729" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919729 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj a inovace při výrobě zeleninových pomazánek a salátů na bázi luštěnin
Popis výsledku v původním jazyce
Společnost DELIMAX a.s. díky inovačnímu projektu vyvinula nové produkty, kterými jsou zeleninové pomazánky a saláty na bázi luštěnin. Vývoj nových technologických postupů, receptur a investice do nové technologie umožnili produkci a výrobu nových produktů (pomazánek a salátů na bázi luštěnin). Jedná se o výrobky, kterými jsou pomazánky z cizrny a zeleninové saláty (jako jsou například fazolový salát apod.). Inovativnost projektu spočívala nejen ve vývoji a zavedení výroby řad zcela nových výrobků, ale s tím související vývoj nových receptur, technologických postupů a postupů hodnocení zdravotní nezávadnosti finálních výrobků. Nově vyvinuté výrobky jsou baleny, tak aby mohly být nabízeny, jak malospotřebitelům v rámci maloobchodních prodejen, tak ve větším balení pro gastroprovozovny a velkoobchody. Nové technologie, technologické postupy a postupy kontroly alergenů ve společnosti DELIMAX a.s. umožňuji snížení rizika křížové kontaminace spojené se zpracováním sezamu a dalších alergenů.
Název v anglickém jazyce
Development and innovation in the production of vegetable spreads and legumes salads
Popis výsledku anglicky
The company DELIMAX a.s. Thanks to an innovative project, it has developed new products, which are vegetable spreads and salads based on pulses. The development of new technological processes, recipes and investments in new technology have enabled the production and production of new products (legumes-based spreads and salads). These are products such as chickpea spreads and vegetable salads (such as bean salad, etc.). The innovativeness of the project consisted not only in the development and implementation of the production of completely new products, but also in the development of new recipes, technological processes and procedures for assessing the health of the final products. Newly developed products are packaged so that they can be offered to both retail consumers in retail outlets and in bulk packaging for supermarkets and wholesalers. New technologies, technological processes and procedures of allergen control in DELIMAX a.s. allow reducing the risk of cross-contamination associated with the processing of sesame and other allergens.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
112
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
AA cizí
Verze
—