Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43924778" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43924778 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek
Popis výsledku v původním jazyce
Společnost Slovácká Fruta, a.s. v rámci projektu investovala do nových technologií, které jí umožnily vyvinout řadu nových výrobků, pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek. Složení nových výrobků bylo vyvinuto tak, aby nové produkty obsahovaly, ve složení, v maximální možné míře zeleninu, zejména kořenovou a plodovou zeleninu a dále luštěniny, mimo sóju, která je potravinovým alergenem, což je negativně přijímáno zákazníky. Nové receptury byly vyvinuty tak, aby nové produkty měly stabilní senzorické a nutriční vlastnosti, tak aby co nejvíce vyhovovaly zákazníkům se zájmem o zdravý životní styl. Společnost Slovácká Fruta, a.s., díky projektu inovovala výrobní program a vyvinula nové produkty, které jsou díky vhodné kombinaci zeleniny, luštěnin a dalších surovin senzoricky přijatelné pro široký okruh spotřebitelů, včetně osob alergických na sóju. V rámci zvýšení atraktivnosti nových produktů a pro podporu jejich prodeje, byl vyvinut i nový obal a s ním související nový způsob balení, který ochrání nové produkty proti vnějším vlivům a zaručí odpovídající kvalitu produktů po celou dobu spotřeby. Investice do nové technologie a změna způsobu balení také umožnila eliminovat riziko kontaminace výrobků během výroby, balení a distribuce.
Název v anglickém jazyce
Development of pasteurized vegetable and legume spreads
Popis výsledku anglicky
The company Slovácká Fruta, a.s. as part of the project, she invested in new technologies that enabled her to develop a number of new products, pasteurized vegetable and legume spreads. The composition of the new products was developed in such a way that the new products contain, in the composition, as much as possible vegetables, especially root and fruit vegetables and also legumes, excluding soy, which is a food allergen, which is negatively received by customers. The new recipes have been developed so that the new products have stable sensory and nutritional properties, so that they are as suitable as possible for customers interested in a healthy lifestyle. Thanks to the project, the company Slovácká Fruta, a.s. innovated its production program and developed new products that, thanks to the appropriate combination of vegetables, legumes and other ingredients, are sensory acceptable for a wide range of consumers, including people allergic to soy. In order to increase the attractiveness of the new products and to support their sales, a new packaging and related new packaging method was also developed, which will protect the new products against external influences and guarantee the appropriate quality of the products during the entire period of consumption. Investing in new technology and changing the packaging method also made it possible to eliminate the risk of product contamination during production, packaging and distribution.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
17/005/16220/672/000094
Číselná identifikace
17/005/16220/672/000094
Technické parametry
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek"
Ekonomické parametry
Smlouva o spolupráci na projektu "Vývoj pasterovaných zeleninových a luštěninových pomazánek"
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
48907171
Název vlastníka
AA
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—