Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43924759" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43924759 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Blanická s.r.o. v rámci realizace inovačního projektu zavedla a optimalizovala technologii pro výrobu tepelně sterilované zeleniny. Hlavním výsledkem projektu je řada nových produktů ze zeleniny, a to loupaná, porcovaná nebo neporcovaná tepelně ošetřená zelenina (jedná se o výrobky z brambor, cibule, cukrové kukuřice, kořenové zeleniny). Tepelně opracované výrobky ze zeleniny se vyrábějí jako jednodruhové produkty (například brambory, mrkev nebo kukuřice) nebo v podobě směsi více druhů zeleniny (například kořenová zelenina). K výrobě nové řady produktů jsou využívány nové technologie, které byly pořízeny v rámci inovačního projektu. Nové technologie navíc umožní výrobu i stávajících výrobků (loupaná, krájená a balená zelenina). V rámci projektu byly vyvinuty nové receptury a zavedeny a optimalizovány nové technologické postupy výroby nových zeleninových produktů a nové postupy hodnocení kvality, zdravotní nezávadnosti a sledovatelnosti surovin, polotovarů, obalů a finálních výrobků. Díky investicím do nové technologie a stavebním úpravám se podařilo ve společnosti Blanická s.r.o. zavést do výroby zcela nové postupy, které vedou k výrobě nových produktů ze zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of heat-treated vegetable products

  • Popis výsledku anglicky

    The company Blanická s.r.o. as part of the implementation of the innovation project, it introduced and optimized technology for the production of heat-sterilized vegetables. the result of the project is a range of new vegetables, namely peeled, sliced or unsliced products of heat-treated vegetables (these are products made from potatoes, onions, sugar corn, root vegetables). Heat-treated vegetable products are produced as single-species products (for example, potatoes, carrots or corn) or as a mixture of several types of vegetables (for example, root vegetables). New technologies, which were prepared as part of an innovation project, are used to produce a new line of products. New technologies will also enable the production of existing products (peeled, sliced and packaged vegetables). As part of the project, new recipes were developed and new technological procedures for the production of new vegetable products were introduced and optimized, as well as new procedures for quality assessment, health safety and monitoring of raw materials, semi-finished products, packaging and final products. Thanks to investments in new technologies and building modifications, the company Blanická s.r.o. introduce entirely new production processes that lead to the production of new vegetable products.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    17/005/16220/120/000100

  • Číselná identifikace

    Blanická s.r.o.

  • Technické parametry

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny&quot;

  • Ekonomické parametry

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Vývoj tepelně opracovaných výrobků ze zeleniny&quot;

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25684400

  • Název vlastníka

    AA cizí

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem