Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921974" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921974 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Mráz Agro CZ, s.r.o. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů v nově přestavěném provozu společnosti v Batelově. Projekt umožnil nákup a instalaci nové technologie pro výrobu modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Investice do nových technologií, nových výrobních prostor a zařízení pro hodnocení kvality a bezpečnosti finálních produktů umožnili společnosti Mráz Agro CZ s.r.o. dodávat na trh bezpečné produkty ve zlepšené standardní kvalitě s minimálním rizikem kontaminace finálních produktů. Inovované postupy umožnili standardizovat prováděné postupy a tím i standardizovat kvalitu produkovaných termicky modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Standardizace pracovních postupů a dodržování receptur vedlo ke zlepšení jakosti finálních produktů. V rámci inovačního projektu se byl i vyvinut nový způsob balení do doposud nevyužívaných obalových materiálů, který finální produkty lépe chrání během distribuce a skladování a tím umožnil prodloužit jejich trvanlivost. V rámci projektu se také podařilo zlepšit systém sledovatelnosti, kdy optimalizace pracovních postupů a jejich řízení včetně postupů pro skladování umožňuje nyní jednoznačné dohledání šarže vyráběných modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů. Součástí projektu byl i vývoj nových postupů kontroly v nově zbudované a vybavené podnikové laboratoři, kde byly zavedeny nové metody kontroly kvality modifikovaných potravinářských škrobů a maltodextrinů.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of production processes of thermally modified starches and maltodextrins

  • Popis výsledku anglicky

    The company Mráz Agro CZ, s.r.o. As part of the project, it developed, innovated and optimized production processes related to the production of thermally modified starches and maltodextrins in the company&apos;s newly rebuilt plant in Batelov. The project enabled the purchase and installation of new technology for the production of modified food starches and maltodextrins. Investments in new technologies, new production facilities and equipment for evaluating the quality and safety of final products have enabled Mráz Agro CZ s.r.o. to supply safe products on the market in improved standard quality with minimal risk of contamination of final products. The innovated procedures made it possible to standardize the performed procedures and thus to standardize the quality of thermally modified food starches and maltodextrins produced. The standardization of working procedures and adherence to recipes has led to improved quality of the final products. As part of the innovative project, a new method of packaging into hitherto unused packaging materials was developed, which better protects the final products during distribution and storage and thus made it possible to extend their shelf life. The project also succeeded in improving the traceability system, where the optimization of work procedures and their management, including storage procedures, now allows unambiguous tracing of the batch of modified food starches and maltodextrins produced. The project also included the development of new control procedures in the newly built and equipped company laboratory, where new methods for quality control of modified food starches and maltodextrins were introduced.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    17/005/16220/563/000099

  • Číselná identifikace

    17/005/16220/563/000099

  • Technické parametry

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů&quot;

  • Ekonomické parametry

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Optimalizace postupů výroby termicky modifikovaných škrobů a maltodextrinů&quot;

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26077922

  • Název vlastníka

    AA cizí

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem